Kérdése van? Hívjon! +36-76/508-760

Arcápolási javaslatok

Koreai 10 lépéses arcápolás

1999.11.30 11:33
Koreai 10 lépéses arcápolás

Sokan elgondolkodnak azon, hogy mitől olyan gyönyörű a koraiak bőre. Annyit elárulhatunk, hogy nem csupán a gének és nem is a szerencse műve. Megmutatjuk, hogyan lehet bárkinek a koreaiakhoz hasonlóan ragyogó bőre.

A 10 lépéses bőrápolási rutin valójában egy életforma, mely ugyanúgy az életük részét képezi, mint a tisztálkodás és az étkezés. A megfelelő bőrápolási termékek nagyon lényegesek, ám az is fontos, hogy azokat a megfelelő sorrendben és a megfelelő módon kell használni.

Íme, a koreai 10 lépéses bőrápolási rutin.

 

 

1. lépés – Sminkeltávolítás és olajos tisztítás

A koreai bőrápolás alapja a dupla arctisztítás, aminek az első lépése az olajos tisztítás. Amellett, hogy kellemesen relaxál, segít eltávolítani az olyan szennyeződéseket a bőrről, mint a felesleges faggyú, a fényvédő és a smink. Az olajos tisztítást esti rutin lépéseként érdemes elvégezni. Száraz arcbőrre fel kell vinni az olajos tisztítót, majd finoman átmaszírozni vele a bőrt, ezután langyos vízzel újra átmasszírozni, végül leöblíteni.

2. lépés – Vizes alapú arctisztítás

A dupla arctisztítás második lépése a vizes alapú arctisztítás, mely esztétikai és bőrgyógyászati szempontból egyaránt fontos. A vizes alapú arctisztítók segítenek feloldani a vizes alapú szennyeződéseket, amik az olajos tisztítás után még visszamaradtak. Ezek a szennyeződések többek között a pattanások kiváltó okai is lehetnek. 

A vizes alapú tisztítást érdemes elvégezni a reggeli és esti rutin során is. Az arctisztítót nedves arcbőrön kell használni, körkörös mozdulatokkal átmasszírozni az arcbőrön és a nyakon, majd langyos vízzel leöblíteni.

3. lépés – Hámlasztás

A fizikai és kémiai hámlasztó kozmetikumok eltávolítják az elhalt hámsejteket és mélyen tisztítják a pórusokat. Szemmel láthatóan élénkebb és simább arcbőrt eredményeznek. Gyengéden kell hámlaszani, hetente egy vagy két alkalommal az esti rutin részeként, az orra és az arcon lévő látható pórusokra fókuszálva. A hámlasztást követő napon minimum 30 faktoros fényvédő használata javasolt.

4. lépés – Toner

A toner az utolsó előkészítő lépés a bőrápolási rutin során. Egyrészt eltávolítja az arctisztítás után visszamaradt szennyeződéseket, másrészt felkészíti a bőrt arra, hogy a következő kozmetikumok hatékonyabban felszívódhassanak. Felpuhítja és nedvesen tartja az arcbőrt, kiegyenlíti annak pH-értékét, segít több nedvességet zárni a bőrbe.

Arctisztítás után fel kell vinni a tonert egy kozmetikai korongra, majd átsimítani vele a bőrt. A felvitel másik remek módja egy kevés tonert önteni a tenyérbe, majd finom paskoló mozdulatokkal felvinni a bőrre.

5. lépés – Eszencia

Az eszencia egy könnyű, vizes állagú kozmetikum, mely valójában egy koncentrátum keverék. Magas koncentrációban tartalmaz hidratáló, feszesítő és arcszín-élénkítő összetevőket, amik hidratálják a bőrt és elősegíti a sejtmegújulást.

A kézre való permetezés vagy csepegtetés után finoman bepaskolhatjuk az arcba és a nyaka.

6. lépés – Kezelés

A szérumok és ampullák olyan kozmetikumok, melyek segítenek bőrnek tökéletessé, egészségessé válni, miközben kezelik a fennálló bőrproblémákat. Erőteljes összetevőket tartalmaznak, melyek a speciális bőrproblémákat célozzák meg, mint például az akné, a finom vonalak és ráncok, napkárosodás vagy a pigmentfoltok.

Gyengéden kell felpaskolni a bőrre, különös figyelmet fordítva a problémás területekre.

7. lépés – Arcmaszk

Úgy tartják, hogy a koreai bőrápolásnak az esszencia a szíve, az arcmaszk pedig a lelke. Itt nem a felkenhető maszkokról beszélünk, hanem az egyszer használatos fátyolmaszkokról, amit egyben fel lehet simítani az arcbőrre. Ezeknek a maszkoknak éppen az a lényege, hogy maga a lap hosszabb időn át érintkezik a bőrrel, mely során az arcbőr teljesen fel tud töltődni tápanyagokkal és nedvességgel, azaz a koncentrált eszenciával. Az sem utolsó szempont, hogy a maszk használatának ideje felhasználható egy kis relaxálásra és én-időre.

Az arcmaszkot a megtisztított arcbőrre kell rásimítani, majd hátradőlve relaxálni 15-20 percig. Az idő leteltével a maszkot lehúzva az arcról, a maradék eszenciát be kell paskolni gyengéden a bőrbe. Extra kényeztetésért a hidegebb hónapokban használat előtt a maszk felmelegíthető egy kis meleg vízben, melegebb hónapokban pedig  hűtőben tartval felfrissíti az arcot.

8. lépés – Szemránckrém

A szemkörnyéki bőr az arcunk legvékonyabb és legérzékenyebb területe, éppen ezért arcunk ezen része extra odafigyelést és törődést igényel. A szemránckrémek egy jótékony hatású koncentrátumok, amelyek gyengéden, irritáció nélkül ápolják a szem körüli bőrt. Egy hatékony szemránckrém rendszeres használatával megakadályozhatók a sötét karikák, a duzzadás és a szarkalábak kialakulás.

A szemránckrémet a gyűrűsujj segítségével gyengéden kell bepaskolni (nem dörzsölni!) a szemkörnyéki bőrfelületbe, kerülve el a szem vízvonalát.

9. lépés – Hidratálás

A hidratáló krémek ma már sokféle formában és textúrában állnak rendelkezésünkre. Ez lehet emulzió, lotion, gél, krém vagy éjszakai maszk. A rendszeres hidratálás feltölti a bőrt, erősíti a bőr barriert és kisimítja a finom ráncokat.
Mindennap érdemes hidratálni a reggeli és esti rutin során!

Az arcbőr és a nyakat be kell kenni hidratálóval, majd a krémet gyengéden belapaskolgatni.

10. lépés – Fényvédelem

A fényvédelem a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja megóvni bőrt a korai öregedéstől és az UV-sugárzás okozta bőrbetegségektől. A fényvédő használata a 10 lépéses koreai bőrápolás utolsó és legfontosabb lépése, mely védelmet nyújt a bőr számára a káros UV-sugárzás ellen. A használata nem csak nyáron fontos, hiszen az UV-sugarak az év 365 napján érik a bőrünket, még akkor is, ha egész nap bent tartozkodunk.

A reggeli bőrápolási rutin részeként gyengéd, paskoló mozdulatokkal kell felvinni az arcra és a nyakra. A nap folyamán, 2 óránként ismételni kell a maximális védelem érdekében.

 

A fent leírtakból áll a 10 lépéses koreai bőrápolási rutin, ami első ránézésre soknak vagy hosszadalmasnak tűnhet, ám ahogy a neve is mutatja, rövid idő alatt rutinná válik. Az egészséges és szép bőr eléréséhez és megtartásához érdemes beiktatni a napirendünkbe.