Kérdése van? Hívjon! +36-76/508-760

Arcápolási javaslatok

A száraz bőr csak minimális faggyúszekrécióval rendelkezik, a sok elhalt hámsejt mellett finom ráncok alakulnak ki. Száraz bőr esetén nincs megfelelő zsírosság a bőr felszínén, mert hiányzik a nedvesség és a faggyú szekréciója. A nedvesség könnyen elillan a bőrből, szárazságot ésrugalmatlanságot okozva. Ezért fontos az olajosságot és nedvességet biztosító termékek használata. Különösen fontos a szemránckrém következetes használata a szem körüli ráncok kialakulásának megelőzése érdekében.

A zsíros bőrtípus jellemzői a kitágult pórusok, túlzott faggyúszekréció és mitesszerek jelenléte, ill. hogy hajlamosak a bőrhibákra. Hidratáló termékeket használjunk, és minimalizáljuk az olajos szetevők használatát! Alaposan és gyakran tisztítsuk meg a bőrünket a szennyeződésektől, a portól és a faggyútól!

A kombinált bőrtípus túlzott faggyúszekrécióval rendelkezik a homlok, az orr és az áll körül (T-zóna területe), száraz viszont a száj és az orcák körül (U-zóna területe). Javasolt az eszencia alkalmazása a T-zóna körül, amely csökkenti a faggyú szekréciót és tápláló / hidratáló krém használata az U-zóna körül.

Az érzékeny bőrtípus bőrrétege vékonyabb, és könnyen irritálódik a külső tényezők hatására, mint pl. a hidegre, a szélre, az UV-sugarakra, a porra, a stresszre. Az illatanyagok és a tartósítószerek az ő esetükben könnyen okoznak nemkívánt bőrreakciókat. Alkoholmentes és illatmentes, vagy nem mesterséges illatanyagot tartalmazó termékeket használjon, és vásárlás előtt mindig tesztelje a terméket.

Az aknéra/pattanásokra hajlamos bőr túlzottan zsírosodik, pattanások jelennek meg az arcon, háton vagy a mellkason. A faggyúfelesleg miatt a pórusok kitágulnak és eltömődnek. Durva felületűvé válik a bőr. Olyan termékeket kell használniuk, amelyek összehúzzák a pórusokat, továbbá a bőr tisztántartására is fokozottan ügyelniük kell.

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb bőrterület az arcon. A felhám vékonyabb és sokkal kevesebb faggyúmirigy található itt, mint az arc más részein. Védtelenebb a külső hatásokkal szemben, könnyen kiszárad és idővel veszít tömörségéből. Hogy megelőzzük a korai öregedés jeleit és a szarkalábakat, fontos minél előbb elkezdeni a megfelelő hidratálást és táplálást. (A koreai hölgyek már 20 éves kortól használnak szemránckrémet.)

A zsírosodásra hajlamos a bőrűeknél nem ismeretlen a tág pórusú bőr problémája. A normál bőr pórusai szinte nem is láthatóak, hiszen rendkívül szűk a nyílásuk. Bennük a faggyútermelés csekély mértékű és a termelt faggyú akadálytalanul jut a bőrfelszínre, hidratálva és védve a bőrt. A tág pórusok kialakulásának egyik oka a túlzott faggyútermelés, amihez a pórusok fala alkalmazkodni próbál, így kitágul. A tág pórusok a bőr öregedésével is megjelenhetnek, a napsugárzás káros hatása által. Ilyenkor a bőr kollagén termelése csökken és a pórusok fala ezért válik lazává. Megfelelő ápolással és fényvédelemmel, megelőzhetjük a tág pórusok kialakulását és csökkenthetjük a pórusok méretét.

Úgy tartják, hogy a koreai bőrápolásnak az eszencia a szíve, az arcmaszk pedig a lelke. Itt nem a felkenhető maszkokról beszélünk, hanem azokról az egyszer használatos lapmaszkokról, amit egyben fel lehet simítani az arcbőrre. Ezeknek a maszkoknak éppen az a lényege, hogy maga a lap hosszabb időn át érintkezik a bőrrel, mely során az arcbőr teljesen fel tud töltődni tápanyagokkal és hidratálóval, azaz koncentrált eszenciával. Az sem utolsó szempont, hogy a maszk használatának idejét fel lehet használni egy csendes, meditatív relaxálásra.

Sokan elgondolkodnak azon, hogy mitől olyan gyönyörű a koraiak bőre. Annyit elárulhatunk, hogy nem csupán a gének és nem is a szerencse műve. Megmutatjuk, hogyan lehet bárkinek a koreaiakhoz hasonlóan ragyogó bőre.

A 10 lépéses bőrápolási rutin valójában egy életforma, mely ugyanúgy az életük részét képezi, mint a tisztálkodás és az étkezés. A megfelelő bőrápolási termékek nagyon lényegesek, ám az is fontos, hogy azokat a megfelelő sorrendben és a megfelelő módon kell használni.

Íme, a koreai 10 lépéses bőrápolási rutin.